Terugblik Winter Pride Almere 2022

Op deze pagina vind je foto's van de Winter Pride Almere 2022.


Programma De Nieuwe Bibliotheek

Van 4 tot en met 6 november hadden we een afwisselend programma in De Nieuwe Bibliotheek. Een intiem akoestisch concert met Chiara Bon en Wendy Moore. De filmvertoning van de prachtige film El Houb. Met een nagesprek met de regisseur van de film Shariff Nasr onder leiding van Jorgen Raymann die ook de inleiding van de film verzorgde.  We hadden voorlezen met drag queen Nutella Versace en je kon in gesprek met mensen uit de LHBTI gemeenschap.


Pride Walk

De Pride Walk startte met een openingsspeech door onze voorzitter Sem van Dijk. Daarvoor had gay choir Manoeuvre het doorweekte publiek al flink opgewarmd. Na de opening volgden onze sprekers, tweede kamerlid Lisa van Ginneken, wethouder Maaike Veeningen,  Shanella Bleecke en een gesprek met Tanja Jess over haar rol als trans ouder met ons bestuurslid Claire Slingerland.  Na de inspirerende en persoonlijke verhalen welke duidelijk maakten waarom we de Pride nog zo hard nodig hebben volgde de walk door het centrum van Almere.

Poppodium De Meester

Op 6 november hadden we na de walk de spetterende Winter Pride Almere Party in Poppodium de Meester. Met Femmetastic, Jasha Eliane, Babs, Ashley Knight, Alice Olsthoorn en als afsluiting DJ Leroy Sendar en VJ Aineko. De avond werd gepresenteerd door Raïsha.

Foto's: Kerry ProPhoto, Nicole Slingerland, Naoual, Claire Slingerland