Film in Almere

In samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek Almere vertonen we ieder kwartaal een film met een queer thema. Hou onze website en soclals in de gaten voor de programmering. De volgende film staat op12 oktober gepland.


Eerder te zien:

21 april 2024

Documentaire Verstoten

Op 21 april was in de Nieuwe Bibliotheek in Almere stad de documentaire 'Verstoten' te zien. Deze documentaire werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland, een onderwerp dat tot op heden te weinig aandacht heeft gekregen. Na de vertoning volgde een nagesprek tussen de Almeerse regisseur Claire Slingerland en moderator Tijn de Jong.

 

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek

Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere

Aanvang 13:00 uur.


17 januari 2024

Film: Kokomo City

 

Kokomo City is het speelfilmdebuut van de tweevoudig Grammy-genomineerde producer, zanger en songwriter D. Smith. Smith, die geschiedenis schreef als de eerste transvrouw gecast in een primetime tv-programma zonder script, filmde en monteerde ook deze enorm vermakelijke en verfrissend ongefilterde documentaire. Te zien op woensdagavond 17 januari.

 

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek | Stad | de nieuwe zaal

19:50 - 21:10 uur

 


4 november 2023

Film Joyland

Het hechte gezin Ranas verlangt naar de geboorte van een jongen om de familielijn voort te zetten. Intussen zit het jongste lid Haider in een gearrangeerd huwelijk met Mumtaz. In het geheim voegt hij zich bij een erotisch danstheater waar hij voor de ambitieuze trangender vrouw Biba valt. Hun onmogelijke liefde werpt een licht op de wens van het hele gezin om op seksueel vlak in opstand te komen.  Deze prachtige Pakistaanse film is verboden in het eigen land.

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek

Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere


5 november 2022

Op 5 november was bij De Nieuwe Bibliotheek de film El Houb te zien. Regisseur Shariff Nasr wil met deze film de dialoog starten over homoseksualiteit binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

De film werd ingeleid door Jörgen Raymann. Na de film was er een Q&A met de regisseur van de film; Shariff Nasr.

 

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek

Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere


3 en 5 november 2021

Op 3 en 5 november was bij de Nieuwe Bibliotheek de documentaire 'De Oversteek' te zien van regisseur Claire Slingerland. In deze documentaire vertellen vier trans mensen uit Flevoland hoe hun weg naar zichzelf is verlopen en wat het met hen gedaan heeft, nu ze helemaal zichzelf kunnen zijn.


In samenwerking met: