Film in Almere

In samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek Almere vertonen we ieder kwartaal een film met een queer thema. De volgende film staat voor in de lente van 2024 gepland. Hou onze website en soclals in de gaten voor de programmering. Bekijk hieronder welke films we eerder programmeerden.


17 januari 2024

Film: Kokomo City

 

Kokomo City is het speelfilmdebuut van de tweevoudig Grammy-genomineerde producer, zanger en songwriter D. Smith. Smith, die geschiedenis schreef als de eerste transvrouw gecast in een primetime tv-programma zonder script, filmde en monteerde ook deze enorm vermakelijke en verfrissend ongefilterde documentaire. Te zien op woensdagavond 17 januari.

 

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek | Stad | de nieuwe zaal

19:50 - 21:10 uur

 


4 november 2023

Film Joyland

Het hechte gezin Ranas verlangt naar de geboorte van een jongen om de familielijn voort te zetten. Intussen zit het jongste lid Haider in een gearrangeerd huwelijk met Mumtaz. In het geheim voegt hij zich bij een erotisch danstheater waar hij voor de ambitieuze trangender vrouw Biba valt. Hun onmogelijke liefde werpt een licht op de wens van het hele gezin om op seksueel vlak in opstand te komen.  Deze prachtige Pakistaanse film is verboden in het eigen land.

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek

Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere


5 november 2022

Op 5 november is  bij De Nieuwe Bibliotheek de film El Houb te zien. Regisseur Shariff Nasr wil met deze film de dialoog starten over homoseksualiteit binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

De film wordt ingeleid door Jörgen Raymann. Na de film is er een Q&A met de regisseur van de film; Shariff Nasr.

 

Locatie: De Nieuwe Bibliotheek

Stadhuisplein 101, 1315 XC AlmereIn samenwerking met: